Ateliér van Haaren

Tekenlessen voor jong en oud

Volwassenen 18 jaar en ouder

Start en tijden

Ateliér van Haaren gaat 5 maart 2019 van start met een workshop tekenen voor volwassenen. Dit blok bestaat uit 8 tekenlessen van 2 uur (maart/april) en wordt gegeven op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de centrale hal van basisschool Het Gein.

Voor wie

De workshop is geschikt voor alle niveau's (van beginner tot gevorderde). Ook mensen die denken niet te kunnen tekenen en het toch graag willen proberen zijn op deze workshop van harte welkom. Iedereen krijgt persoonlijke aandacht en begeleiding. 

Kosten

Het cursusgeld voor 8 lessen van 2 uur bedraagt € 128,- inclusief papier, houtskool e.d. Je moet nog wel zelf een doosje zachte pastelkrijtjes aanschaffen (geen Oliepastels).

Inschrijven

Inschrijven (klik) voor de cursus 5 maart 2019 vanaf 27 januari.

Algemene informatie 

De lessen worden gegeven door beeldend kunstenaar Jσke. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Gerrit Rietveld academie en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten.

Jong volwassenen korting

Jong volwassenen tussen de 18 en 23 jaar krijgen een les gratis.

 

Onderwerpen 

De onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn: portretten, landschappen, gipsmodellen, stillevens en incidenteel naar levend model.

Vervolg

Indien gewenst kan er na beeindiging van de workshop een vervolgworkshop worden georganiseerd, waarin wordt gewerkt aan verdieping en verbreding van de aangeleerde vaardigheden. Bij voldoende belangstelling gaat 1 oktober 2019 een nieuwe workshop van start.

werkstukken en sfeerbeelden

Hieronder kun je doorklikken naar een impressie van werkstukken en sfeerbeelden. 

Inhoud

Het is de bedoeling dat we in de eerste instantie vormgevoel aanleren en hoe je bepaalde onderwerpen opzet: b.v. stillevens, portretten en hoe je iets meer diepte en plasticiteit kan geven aan het geheel. We hanteren houtskool en gaan ook met zacht pastelkrijt aan de slag waarbij je leert hoe je direkt op het papier kleuren mengt. Over andere technieken zoals: aquarel, gouache, inkt, olieverf, kan Jσke je adviseren. De nadruk ligt echter op het goed leren kijken en het kunnen weergeven van vorm en kleur.